Pátra po mužovi, ktorí platil v Poprade falošnými peniazmi

21.06.2012 Poprad

Poprad 21. júna (TASR) - Popradský policajti pátrajú po páchateľoch zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov. Neznámy muž zaplatil za tovar začiatkom mája tohto roka v dvoch predajniach v Poprade falošnými bankovkami.
"Ku skutkom došlo 3. mája 2012 v čase od 14.05 h do 14.36 h, kedy neznámy muž v dvoch popradských predajniach potravín zaplatil za zakúpený tovar falošnými bankovkami v nominálnej hodnote 200 eur. Podozrivú osobu zachytili kamery predajní," informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobanik. Ako dodal, podozrivým z uvedenia falošných peňazí do obehu je osoba mužského pohlavia približne vo veku 25 až 30 rokov.
"Bol vysoký asi 180 centimetrov, štíhlej postavy, mal nakrátko ostrihané tmavé vlasy s vystupujúcimi kútmi, podlhovastú tvár a bradu so strniskom. Oblečenú mal tmavohnedú mikinu s kapucňou s priečnymi a zvislými pásmi, biele tričko s farebným motívom, krátke svetlé nohavice po kolená, mal obuté čierne športové topánky, na hlave čierne slnečné okuliare a cez rameno prevesenú pánsku príručnú taštičku čiernej farby," konkretizoval Džobanik.
Polícia zverejnila k tomuto prípadu aj fotografie. Muži zákona vyzývajú ľudí, ktorí na nich podozrivého spoznali, aby to oznámili buď osobne na odbore kriminálnej polície v Poprade, na telefónne číslo 0961 893 351, prípadne na ktoromkoľvek obvodnom oddelení Policajného zboru alebo na známom telefónnom čísle 158.
 

Vyberte región